Vi söker engagerade boendestödjare till sommarvikariat

Utbildar du dig inom socialt arbete? Vill du fördjupa dina kunskaper i att stötta individer till förändring? Eller vill du helt enkelt ha ett värdefullt och viktigt arbete under sommaren? Då ska du fortsätta läsa!

Arbetsuppgifter
Som boendestödjare finns du till hands för att vägleda och utgöra en trygghet genom stöd i vardagen. Målet är att ge individerna på boendet en ökad självständighet. Du arbetar med individuella planeringar för de boende i samverkan med socialsekreterare och övrigt nätverk. Arbetet innebär samtalsstöd och kontaktmannaskap. I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. att föra löpande dokumentation, infosamtal samt uppföljningsmöte med socialtjänsten, kartläggning kring de boendes resurser och lättare praktiska arbetsuppgifter såsom att iordningställa rum och lägenheter. Du deltar i personalmöten och annan planeringstid för att utveckla verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en positiv grundsyn och vill se människor utvecklas och som vill stötta individer att skapa positiv förändring. Du har erfarenhet av att arbeta med människor i utsatta situationer, utanförskap eller med olika kulturell bakgrund. Vi förutsätter att du har en god förmåga att på ett respektfullt sätt kunna möta människor med skiftande levnadshistoria och bakgrund. Som person har du ett stort tålamod samtidigt som du är målinriktad och tycker om utmaningar. Du är bra på att samarbeta, skapa och vårda relationer, både med våra boende och kollegor. Du har ett stort engagemang och drivkraft att utveckla vår verksamhet och våra dagliga rutiner. Tamira är en verksamhet i utveckling och förändring därför är det viktigt att vara flexibel och möta utmaningar med en positiv inställning och ett lösningsorienterat förhållningssätt. Utöver detta bidrar du till att skapa en god och trivsam arbetsmiljö där vi inkluderar, inspirerar och uppskattar varandra samt delar kunskap och erfarenhet.

För att arbeta som boendestödjare hos behöver du har minst en 2-årig eftergymnasial utbildning inom relevant område, exempelvis socialt arbete, behandlingsarbete, vård- och eller psykiatri alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig. För att arbeta hos oss på sommaren kan du också vara studerande inom någon av ovan områden. Har du vidareutbildning inom missbruk, integration, psykisk ohälsa, kriminalitet så är det meriterande. Du behärskar svenska väl i både tal och skrift, kan du fler språk är detta meriterande. Dina kunskaper gällande dokumentation är goda. För det här arbetet behöver du har körkort. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetet innebär schemalagd tid vilket betyder dag-, kvälls- och helgtjänstgöring. Det finns även nattjänster.

Vi ser gärna att du kan påbörja din introduktion redan i slutet av maj för att hinna få en kvalitativ och gedigen introduktion till arbetet.

Vi erbjuder
Du får stöd i din yrkesroll av verksamhetschef, kollegor och Tamiras lednings- och kvalitetssystem. Vi har regelbundna APT. Hos oss råder en personlig atmosfär med korta beslutsvägar i en platt organisation med stora möjligheter.

Vi har kollektivavtal med Vision och Kommunal.

Innan anställning ska utdrag ur rikspolisstyrelsens belastnings- och misstankeregister uppvisas.

Vi går igenom urvalet löpande så välkommen med din ansökan redan idag! Ansökan skickar du via e-post till: ansokan@tamira.se

Tamira är ett lokalt och socialt företag som erbjuder kvalitativa boende- och omsorgstjänster för familjer, vuxna och ungdomar som är villiga att förändra sin livssituation. Vi strävar hela tiden efter att skapa positiv förändring för våra boende genom att fokusera på kunskap, medmänsklighet och individens potential.