Vi söker en trygghetskonsulent

Trygghetskonsulent – Till Tamiras Trygghetsjour

Vill du ha ett viktigt jobb i ett fantastiskt team? Brinner du för mötet med människor? Vill du jobba när det flesta andra sover? Då ska du söka jobbet som trygghetskonsulent i Tamiras Trygghetsjour!

Trygghetsjourens personal ger hyresgäster stöd och råd via telefon och mejl, genomför trygghetsvandringar i bostadsområden, samt hanterar störningsärenden då det behövs. Trygghetsjouren arbetar förebyggande för att skapa trygga boendemiljöer genom att motverka osämja, bråk och störningar.

Arbetsuppgifter
Tamiras Trygghetsjour har bemanning årets alla dagar kvälls- och nattetid. Som trygghetskonsulent arbetar du i team om minst två personer och utgör tillsammans med dina kollegor en trygghetsskapande funktion. Trygghetskonsulenterna har en relationskapande roll – ni möter människorna i bostadsområdena och samverkar med andra aktörer. Som trygghetskonsulent är du väl bekant med varje hyresvärds trivselregler och du representerar såväl Tamira som hyresvärden i mötet med hyresgästerna. I arbetet ingår att dokumentera inkommande samtal, redogöra för bedömning av åtgärd samt att utförligt rapportera händelsen och utförd insats. Introduktion och utbildning ges internt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är positiv, ansvarstagande och som trivs i mötet med människor. Du är tydlig och rak i din kommunikation, såväl muntligt som i skrift. Vi ser gärna att du är en god lyssnare med stort tålamod som ger ett förtroendeingivande intryck. Vi förutsätter att du har en god förmåga att på ett respektfullt sätt kunna möta människor i anslutning till deras hem oavsett i vilken situation mötet sker. Du har inga problem att, utifrån beskriven situation och tilldelat uppdrag, självständigt göra en professionell bedömning som du agerar efter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du som söker har minst en 2-årig eftergymnasial utbildning inom relevant område, exempelvis socialt arbete, behandlingsarbete, vård- och eller psykiatri alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig. Du behärskar svenska väl i både tal och skrift, kan du fler språk är detta meriterande. Dina kunskaper gällande dokumentation är goda och körkort är ett krav.

Meriterande är också om du har kunskap om hyreslagstiftning eller erfarenhet av BRF-arbete, ett upparbetat socialt nätverk och områdeskännedom inom Malmö. Har du dessutom erfarenhet av konflikthantering och att möta människor i affekt så är detta ytterligare en styrka.

Vi erbjuder
Du får stöd i din yrkesroll av verksamhetschef, kollegor och Tamiras lednings- och kvalitetssystem. Vi har regelbundna APT möten samt utvecklingsdagar. Hos oss råder en personlig atmosfär med korta beslutsvägar i en platt organisation med stora möjligheter.

Vi har kollektivavtal med Vision och Kommunal samt friskvårdbidrag.

Innan anställning ska utdrag ur rikspolisstyrelsens belastnings- och misstankeregister uppvisas. 

Vi går igenom urvalet löpande så välkommen med din ansökan senast 2019-02-28. Ansökan skickar du via e-post till: ansokan@tamira.se

Har du frågor är du välkommen att kontakta HR-chef Annika Persson på telefonnummer 040-688 08 08.