Undersköterska sökes!

Tamira är ett lokalt och socialt företag som erbjuder kvalitativa boende- och omsorgstjänster för familjer, vuxna och ungdomar som är villiga att förändra sin livssituation. Vi strävar hela tiden efter att skapa positiv förändring för våra boende – genom att fokusera på kunskap, medmänsklighet och individens potential.

Just nu söker vi undersköterska, med en positiv och trygg framtoning, till vårt nya lägenhetsboende i Malmö. Tamiras nya stödboende riktar sig till personer i behov av extra stöd för att klara sitt boende och för upprätta en vardag med hållbara rutiner. Målgruppen kan ha behov av stöd med anledning av psykiatri, missbruk och andra former av social utsatthet. Boendet kommer bestå av enskilda lägenheter där de boende har närhet till personal samt gemensamhetslokaler med pedagogiska aktiviteter.

Arbetsuppgifter
Som undersköterska finns du till hands för att vägleda och utgöra en trygghet genom stöd i vardagen. Målet är att ge individerna på boendet en ökad självständighet. Du arbetar med individuella planeringar för de boende i samverkan med socialsekreterare och övrigt nätverk. Arbetet innebär samtalsstöd och kontaktmannaskap. I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. dokumentation, infosamtal och uppföljningsmöte med socialtjänsten, kartläggning kring de boendes resurser och lättare praktiska arbetsuppgifter såsom att iordningställa rum och lägenheter.

Lägenhetsboendet har bemanning dygnet runt årets alla dagar och ditt schema är förlagt till dag, kväll och en helg i månaden. Du arbetar både enskilt och i team och du samverkar med de boende för att skapa en väl fungerande vardagsstruktur. Du arbetar förebyggande för att främja klientens hälsa och välbefinnande och har ett stort klientfokus vilket bidrar till att öka den boendes förutsättningar att hantera ett eget boende.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en positiv grundsyn och vill se människor utvecklas och som vill stötta individer att skapa positiv förändring. Du har erfarenhet av att arbeta med människor i utsatta situationer, utanförskap eller med olika kulturell bakgrund. Vi förutsätter att du har en god förmåga att på ett respektfullt sätt kunna möta människor med skiftande levnadshistoria och bakgrund. Som person är du stabil och trygg och inger förtroende. Du är bra på att samarbeta, skapa och vårda relationer, både med våra boende och kollegor. Du har ett stort engagemang och drivkraft att utveckla vår verksamhet och våra dagliga rutiner. Tamira är en verksamhet i utveckling och förändring därför är det viktigt att vara flexibel och möta utmaningar med en positiv inställning och ett lösningsorienterat förhållningssätt. Utöver detta bidrar du till att skapa en god och trivsam arbetsmiljö där vi inkluderar, inspirerar och uppskattar varandra samt delar kunskap och erfarenhet.

Du som söker är utbildad undersköterska med inriktning mot psykiatri, alternativt har du en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vidareutbildning eller arbetslivserfarenhet inom missbruk, integration eller psykisk ohälsa är meriterande.  Du har god kännedom om psykiska funktionsnedsättningar och har du dokumenterad erfarenhet av arbete inom området socialpsykiatri är det meriterande.

Du behärskar svenska väl i både tal och skrift och har goda kunskaper gällande dokumentation. Kan du andra språk så som arabiska, persiska eller dari är detta meriterande. Körkort krävs för tillsvidareanställning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Du får stöd i Din yrkesroll av verksamhetschef, kollegor och Tamiras lednings- och kvalitetssystem. Kontinuerlig handledning erbjuds. Vi har regelbundna APT möten samt utvecklingsdagar. Hos oss råder en personlig atmosfär med korta beslutsvägar i en platt organisation med stora möjligheter.

Vi har kollektivavtal med Vision och Kommunal samt friskvårdbidrag.

Innan anställning ska utdrag ur rikspolisstyrelsens belastnings- och misstankeregister uppvisas

Vi går igenom urvalet löpande så välkommen med din ansökan senast 2018-11-30. Ansökan skickar du via e-post till: ansokan@tamira.se

Har du frågor om tjänsten?
Kontakta HR-chef Annika Persson via tel.nr 040-6880800.